Over ons

Schilt Engineering B.V. is gevestigd aan de rand van de historische stad Schoonhoven, midden in het Groene Hart van Nederland. Schoonhoven ligt aan de rivier de Lek en is in de 13e eeuw ontstaan. De stad heeft zich in de jaren ontwikkeld als een stad met een stadsmuur, grachten en een levendige handel. Aan deze traditie van handel hebben wij de factor productie toegevoegd.

Schilt Engineering B.V. is gespecialiseerd in engineering en machinebouw voor de betonstaalverwerkende sector. Door onze passie voor techniek worden onze machines continu doorontwikkeld en verbeterd. Wij zijn met name sterk in verregaande automatisering van onze machines die aan elkaar gekoppeld zijn tot complete productielijnen.

In onze nieuwe en moderne locatie van meer dan 11.000 vierkante meter werkplaats worden alle componenten grotendeels in eigen beheer vervaardigd. Deze productiehal is opgedeeld in verschillende secties, met afdelingen voor CNC frezen/draaien, lasersnijden, plaatverwerking, lassen, magazijnen en afmontage/testen. Hierdoor kunnen we snel reageren op de klantvraag en de door ons gewenste kwaliteit waarborgen. Ook de besturingstechniek en kastenbouw worden intern verder ontwikkeld.

In de betonstaalverwerkende sector staan onze machines qua kwaliteit en noviteit aan de top. Hierdoor weten zowel de grotere staalconcerns als ook de kleinere en middelgrote staalbedrijven vanuit de gehele wereld ons te vinden en hebben wij een goede naam opgebouwd. Vanwege deze groei zijn we in 2015 verhuisd naar een nieuw bedrijfspand met alle mogelijk faciliteiten voor een goede en prettige werkomgeving. De groei zet zich nog steeds door door de wereldwijde trend in automatisering, waarin we voorop proberen te lopen.

Zie onze nieuws pagina voor enkele voorbeelden.